Tuin

De beste inrichting voor je tuin

Tuin

Niks zo lekker als dat het mooi weer wordt en jij met je kopje koffie in de tuin in de zon kan gaan zitten. Om echt te kunnen genieten is het fijn als je volledig kan ontspannen en de aangename omgeving tot je kan nemen. Daarom is het nooit verkeerd om eens te kijken naar de inrichting van je tuin, wat zou je al heel lang willen? En haal je alles eruit wat erin zit? Lees gauw verder voor wat handige tuintips.

De Brede tuin

Heb je een brede ondiepe tuin, dan kan hij al gauw klein lijken. Wat je dan vooral niet moet doen is er nog meer groen planten, misschien kun je juist wel wat weghalen. Probeer daarnaast vooral wel om in diagonale lijnen te werken, door bijvoorbeeld een eentonige schutting die in een lijn naar achter loopt of juist een leuk stenen pad.

Een smalle tuin

Om een smalle, maar lange tuin breder te doen lijken is het leuk om de tuin in vakken op te delen. Hierdoor wordt de lengte doorbroken en voelt de tuin breder aan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan plantenbakken, een terras of hoge en lage bomen.

De grote tuin

Heb je een grote tuin, dan kan je natuurlijk helemaal los gaan. Veel beplanting, terrassen en een vijver, niets is te gek. Daarom is het natuurlijk wel leuk om verschillende gedeelten te creƫren. Let daarbij wel op dat je niet doorslaat en in de problemen komt met het onderhoud. Het zou zonde zijn als je uiteindelijk alsnog in een tuin zit, die niet naar wens is.

Een kleine tuin

Bij een kleine tuin is het de kunst om hem zo functioneel mogelijk in te richten. Wil je bijvoorbeeld meer groen, ga dan voor lange smalle planten. Op deze manier gaat er geen ruimte verloren. Ga daarnaast niet te gek met kleuren, meubels en accessoires. Eenvoud is key, het zal je tuin groter laten lijken.