Planten

Planten die je kan nemen als je geen groene vingers hebt

Planten

Groen zorgt voor een fijne sfeer in huis, maar niet iedereen heeft helaas groene vingers. Ben jij zo iemand die zelfs een keer zijn/haar cactus dood heeft laten gaan? Dan lees je hieronder meer over drie makkelijk te verzorgen planten. Wie het slim aanpakt kan toch een groen huis hebben, met planten die jouw groene vingers wel overleven.

Monstera

De Monstera is een erg populaire plant. Dit omdat hij leuke gaten in zijn bladeren heeft, erg divers en relatief makkelijk te verzorgen is. De plant is een prima luchtzuiveraar, hoe groter de plant hoe meer je daarvan kan profiteren. Je hoeft de Monstera niet veel water te geven, zorg er alleen voor dat de grond lekker vochtig blijft en dat hij niet in de felle zon staat. Daar wordt hij niet zo blij van. Draai de plant wel af en toe op zijn plekje, dan zal hij het beste groeien.

Sansevieria

De Sansevieria is nog zo’n makkelijke plant. Hij groeit oorspronkelijk in de woestijn van Afrika. Waardoor een Sansevieria goed zonder water kan. Het is zelfs zo dat de te veel water geven de enige manier is om deze plant dood te krijgen. Daarnaast maakt het niet uit waar je de plant neerzet qua licht en zon. Tip voor de vergeetachtigen onder ons; hoe verder van het raam, hoe minder water je hoeft te geven. Je hoeft naar de Sanseveria dus erg weinig om te kijken.

Rhipsalis

De Rhipsalis is een plantje dat valt onder de cactusfamilie, toch heeft hij door zijn oorsprong uit de tropen veel weg van een vetplantje. Deze plant is te verkrijgen in allerlei soorten en maten, wat komt doordat de stengels enorm kunnen verschillen. Lang, dik, krullend, het kan allemaal. De verzorging van de Rhipsalis is vrij eenvoudig, Hij stelt geen eisen aan lichthoeveelheid en langer dan een week geen water geven is geen probleem. Kortom, een erg diverse en makkelijke plant.